Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? 5 důvodů, proč nemůžete zhubnout5 důvodů, proč nemůžete zhubnout Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 300 skvělých výher
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 20.03. 2019
Dnes má svátek Světlana
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Rýžový dort s višněmi

fotka Rýžový dort s višněmi
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 70 min
Hodnocení:  +-________
Počet hodnocení: 8

Použité suroviny receptu Rýžový dort s višněmi:

Těsto:  | 125 g hladké mouky  | 50 g moučkového cukru  | 1 vejce  | 1 soli  | 50 g másla nebo Hery  | 1/3 bal. kypřicího prášku do pečiva  | Náplň:  | 1 višňový kompot  | 2 mléčné rýže klasik Dr. Oetker  | 600 ml mléka  | 400 ml smetany  | Ovocná omáčka:  | dle potřeby: zachycená šťáva z višní  | 1 lžíce Gustinu

Postup přípravy receptu Rýžový dort s višněmi:

1. Višně necháme okapat na sítu a šťávu zachytíme. Mléko společně se smetanou přivedeme k varu. Hrnec sejmeme z plotny a ruční metlou vmícháme obě mléčné rýže. Dobře promícháme. Hrnec vrátíme na plotnu a za stálého míchání ještě 1 minutu zahříváme. Pak hrnec znovu odstavíme, zakryjeme pokličkou a takto necháme až do dalšího zpracování.
2. Těsto: Na vál dáme mouku, cukr, sůl, kypřicí prášek, máslo, vejce a vše důkladně proděláme.
3. Těsto dáme do vymaštěné dortové formy (prům. 26 cm), umačkáme. Na těsto rozložíme okapané višně – necháme 1 cm kraje volný. Teplou mléčnou rýži ještě jednou dobře promícháme ruční metlou a nalijeme na višně, uhladíme a dáme péct:
Horní spodní ohřev: cca 180°C (předehřát, spodní třetina trouby)
Horký vzduch: cca 160°C (nepředehřát)
Plyn: cca st. 3 (nepředehřát)
Doba pečení: cca 45 min.
4. Po upečení necháme koláč ještě 10 min ve vypnuté otevřené troubě, pak koláč vyndáme a necháme ještě min. 30 min vychladnout. Nožem uvolníme okraj formy, vyndáme koláč z formy na talíř a necháme zcela vychladnout.
5. Ovocná omáčka: Gustin rozmícháme metličkou ve studené šťávě z višní a pak za stálého míchání necháme přejít varem. Omáčkou poléváme jednotlivé porce koláče na talířcích.


Fotky receptu Rýžový dort s višněmi:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Rýžový dort s višněmi
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !