1 hlávkový salát
| 2 cibulky
| 1 konzerva (210 ml) tuňáka v přírodní šťávě (popř. v oleji)
| 1 velké rajče
| 1 lžíce vinného octa
| 2 lžíce citronové šťávy
| černý pepř
| 4 lžíce olivového oleje
| citronová kolečka ke zdobení
Postup přípravy receptu Salátová mísa s tuňákem:
Salát očistíme, omyjeme, necháme chvilku okapat a roztrháme na menší kousky. Potom oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kolečka. Tuňáka dáme okapat a vidličkou opatrně rozdělíme na větší kousky. Opláchneme rajče, rozčtvrtíme a zbavíme jader. Vydlabanou dužinu nakrájíme na drobné kostičky. Na zálivku smícháme ocet a citronovou šťávu. Vše osolíme, opepříme a přilijeme olej. Do vzniklého nálevu vložíme nakrájenou rajčatovou dužinu. Salát, cibuli a tuňáka rozdělíme stejnoměrně na čtyři talíře a nakonec přelijeme rajčatovou šťávou s octem.
Fotky receptu Salátová mísa s tuňákem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!