![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
25. 08. 2023 Škola vaření
Olivy jsou jedním z nejcharakterističtějších pokrmů středomořské kuchyně a postupem času si našly své místo i v českých domácnostech. Tyto malé kulaté plody jsou nejen lahodným doplňkem spousty jídel …více»
|
![]() |
17. 08. 2023 Škola vaření
Srpen se pomalu chýlí ke svému konci a je tak nejvyšší čas na zavařování plodů léta. A možnosti jsou opravdu omezené jen vaší představivostí. Ponořte se do přírodních pokladů, z nichž každý nabízí …více»
|
![]() |
17. 08. 2023 Škola vaření
Léto je v plném proudu a s ním také ve vzduchu vůně nejrůznějších grilovaných pochoutek. Rozžhavené rošty grilů se už nemůžou dočkat, jaké další dobroty na ně naskládáte. Dejte ale pozor na chyby, …více»
|
![]() |
10. 08. 2023 Škola vaření
Jaký bude letošní ročník? Bude dostatek vína? Kolik ze své síly předalo letní slunce hroznům? Na první vína letošního ročníku si počkáme až do sv. Martina, ale první nápovědu nám mohou dát už tolik …více»
|
![]() |
5. 08. 2023 Škola vaření
Brambory představují pro českou kuchyni nepostradatelnou surovinu, ať už se jedná o přílohu či základ řady oblíbených pokrmů. Věděli jste však, že brambory jsou také velmi zdravé, a dokonce dietní? …více»
|
![]() |
27. 07. 2023 Škola vaření
Sezóna rajčat je tady. V kuchyni mají své nezastupitelné místo. Ne náhodou představují rajčata ve středomoří druhou nejoblíbenější zeleninu hned po bramborách. Rajče, hvězda středomořské kuchyně, je k …více»
|
![]() |
18. 07. 2023 Škola vaření
Při tvorbě domácí zmrzliny můžete použít různé základní suroviny, rozhodování ale většinou ovlivňují dvě věci - jestli máte k dispozici čerstvé ovoce a jestli máte dostatek času se jeho zpracování …více»
|
![]() |
30. 06. 2023 Škola vaření
Konečně jsou tady příjemné slunečné dny a vy přemýšlíte, co lehkého připravit na oběd či k večeři rodině nebo přátelům? Chcete, aby byla příprava časově nenáročná, ale zároveň jste si všichni společně …více»
|
![]() |
7. 06. 2023 Škola vaření
Když v roce 1908 vynalézavý obchodník s čajem Thomas Sullivan vytvořil malé hedvábné sáčky, dal pití čaje další významný rozměr. Ačkoli je původně vytvořil jen jako jednorázové sáčky pouze s malou …více»
|
![]() |
22. 05. 2023 Škola vaření
Tento recept originálně používá sušené nora papričky, které mají typickou kouřovou chuť. V Česku jsou však těžko k sehnání, takže jsme je nahradili čerstvou kapií a uzenou paprikou — kořením …více»
|