Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 19.05. 2024
Dnes má svátek Ivo
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Houbová smaženice - nejoblíbenější recepty

29. 07. 2012 | Škola vaření
Většinou každý houbař jako první ze svých prvních úlovků udělá právě smaženici a až poté je řada na polévku, omáčky a jiné. Do správné smaženice by se mělo dát alespoň deset různých druhů hub, ale většinou se tolik nenajde, tak bohatě postačí tři druhy. Důležitější než kolik druhů je, abyste se vrátili s plným košíkem. Houbová smaženice je typické české jídlo, jehož základem jsou smažené houby a vejce.

Základem každé smaženice by mělo být co nejvíce druhů hub, které se pokrájí na menší kousky a přidají na osmaženou cibulku na sádle do zlatova. Přidáte trochu kmínu a dle potřeby vodu a dusíte doměkka. Nakonec přidáte rozšlehané vejce se solí a mícháte, dokud smaženice nezhoustne. Smaženice se podává ještě horká s chlebem.

Houbová smaženice - nejoblíbenější recepty


Houbová smaženice - nejoblíbenější receptyHoubová smaženice na sádle - od uživatelky Saskijka

Houby očistíme nožem, opláchneme vlažnou vodou a nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Na sádle osmahneme cibulku, přidáme houby, podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou... Celý recept Houbová smaženice na sádle ZDE.



Houbová smaženice se smetanou - od uživatelky Torta

Na másle si osmahneme na kostičky nakrájenou cibulku a přidáme na větší kostky nakrájené houby (množství dle chuti). Smažíme, až houby pustí šťávu. Přidáme 2 lžičky sladké papriky a petrželku... Celý recept
Houbová smaženice se smetanou ZDE.


Houbová smaženice s rajčaty - od uživatelky Maartinka

Cibulky očistíme a nakrájíme na kolečka. Houby nasucho očistíme, rozpůlíme či rozčtvrtíme a po částech opékáme 4 - 5 min. vždy na 1 /2 lžíci másla. Opepříme, osolíme a vyjmeme z pánve... Celý recept Houbová smaženice s rajčaty ZDE.


Houbová smaženice se sýrem - od uživatelky Achiata

Na oleji si osmahneme cibulku dorůžova, přidáme nakrájenou papriku a podusíme. Přidáme uvařené houby... Celý recept Houbová smaženice se sýrem ZDE.


Najemno nakrájené houby vložíme do hrnce a zalijeme vodou a houby dáme vařit. Po 5 minutách vaření do vody s houbami vsypeme kmín, pepř, podravku i masox... Celý recept Výborná houbová smaženice ZDE.


Do základní houbové smaženice můžete také podle chuti a fantazie vmíchat i nejrůznější zeleninu jako třeba květák, spařenou kapustu nebo pórek. Výborné ve smaženici jsou také uzeniny jako párek nebo opečená klobáska. A malá rada na závěr, jestliže chcete více smaženice, přidejte lžíci krupice. 

Autor - Markéta
ChytráŽena.cz
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Dnes byla u nás k obědu smaženice Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles