Vložil: | admin |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 29 |
|
|
Použité suroviny receptu Výborná houbová smaženice:
cca velkou mísu očištěných a nakrájených hub
| 1-2 cibule
| 1/2 kostky másla
| 6-8 vajec
| 1x kostka masoxu
| 2 lžičky podravky
| 1 lžička pepře
| 2 lžičky kmínu
| 300-500ml vody
Postup přípravy receptu Výborná houbová smaženice:
Najemno nakrájené houby vložíme do hrnce a zalijeme vodou a houby dáme vařit.
Po 5 minutách vaření do vody s houbami vsypeme kmín, pepř, podravku i masox. Směs vaříme ještě zhruba 10 minut, dokud houby nezměknou.
Před koncem vaření směs ochutnáme a popř. dochutíme ještě podravkou, pepřem nebo kmínem.
Houby scedíme na velmi jemném cedníku, aby nám z nich nic nevyplavalo.
Nakrájíme si cibulku a osmahneme ji na másle. Když je cibulka měkká vlijeme do ní scezené houby a necháme ještě tak 5-8 minut povařit, aby se vyvařil zbytek vody, musíme řádně míchat nebo se směs připaluje. Vajíčka rozšleháme vidličkou a nalijeme do hub, pořádně mícháme(cca 5 min), aby se ve smaženici dobře zdrcla a nebyla na velké kusy.
Ke smaženici je nejlépe podávat čerstvý chléb.
Přeji dobrou chuť.
Fotky receptu Výborná houbová smaženice:
Fotky vložil: Natural,mikejla,martikam,evabel,Bezinka,tvackova1,vilka