Použité suroviny receptu Sladký nákyp z grünkernové krupice:
1 l mléka
| 200 g grünkernové krupice
| špetka soli
| 50 g másla
| 130 g cukru
| 4 vejce
| 70 g lískových oříšků
| rostlinný tuk
| 100 g rozinek
| trocha citrónové šťávy
Postup přípravy receptu Sladký nákyp z grünkernové krupice:
Krupici rozmícháme v chladném mléce a za stálého míchání přivedeme k varu. Pak odstavíme a necháme vychladnout. Máslo s cukrem vymícháme do pěny, přidáme žloutky, rozinky a mleté lískové oříšky. Pomalu zamícháme vychladlou grünkernovou krupici a zakapeme citrónovou šťávou. Z bílku ušleháme tuhý sníh a zamícháme do připravené hmoty. Pečeme ve vymaštěné formě cca 60 minut při 200°C. Podáváme s ovocem a zdobíme jogurtem nebo šlehačkou.
Fotky receptu Sladký nákyp z grünkernové krupice:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!