300 g hladké mouky
| 100 g másla
| 30 g vyškvařeného sádla
| 60 g krupicového cukru
| 1 vanilkový cukr
| 2 žloutky
| 1 lžíce rumu
| 2 lžíce sladké smetany
| 1 kg jablek
| 1 lžička mleté skořice
| 5 lžic krupicového cukru
| 1 šálek hrubě nasekaných vlašských ořechů
| vejce na potření
Postup přípravy receptu Slovenský jablečník:
Mouku smícháme s krupicovým a vanilkovým cukrem, promneme se změklým máslem a promícháme se žloutky, sádlem, rumem a smetanou. Vypracujeme těsto a rozdělíme napůl. Polovinu těsta rozválíme a položíme na vymazaný a vysypaný plech. Na těsto rozložíme oloupaná na tenké plátky nakrájená jablka, poprášíme skořicí, posypeme ořechy a cukrem. Přikryjeme rozváleným plátem z druhé poloviny těsta, potřeme vejcem a upečeme. Chladné pocukrujeme.
Fotky receptu Slovenský jablečník:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!