Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Šťavnatý karotkový dortík

fotka Šťavnatý karotkový dortík
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 24

Použité suroviny receptu Šťavnatý karotkový dortík:

250 g polohrubé mouky  | 1 vejce  | 1/2 lžičky skořice  | 1/2 sáčku prášku do pečiva  | 1 lžičku jedlé sody  | 125 ml medu  | 200 g másla  | 50 ml čerstvé citronové šťávy  | 150 g nahrubo nastrouhané mladé mrkvičky  | 100 g rozinek  | 50 g strouhaného kokosu  | 100 g sekaných nebo mletých vlašských ořechů  | NA KRÉM: 125 g lučiny, 50 ml medu, 1/2 sáčku vanilkového cukru, 1/2 lžíce citronové šťávy, 50 g sušeného mléka  | NA ZDOBENÍ: 125 ml vody, 125 g cukru

Postup přípravy receptu Šťavnatý karotkový dortík:

Troubu předehřejte na 180°(elektrickou) nebo na 160°(horkovzdušnou). Změklé máslo utřete s medem, vejci a citronovou šťávou. Přidejte k němu sypké přísady a důkladně prohněťte. Vmíchejte strouhanou mrkev, kokos, rozinky a ořechy. Nemáte-li karotku, ale starší mrkev, raději ji po nastrouhání předvařte ve vodě s trochou cukru a přidejte do těsta.

Těsto naneste do máslem vymazaných forem nebo na plech a pečte 30 až 45 minut. Nechte trochu vychladnout ve formě a pak vyklopte.

Lučinu promíchejte s ostatními přísadami a hebkým krémem vlažný moučník potřete. Klasickou ozdobou jsou lehce kýčovité marcipánové mrkvičky, ale jemně nakrouhaná pomerančová kůra krátce povařená v oslazené vodě je vyloženě moderní cukrářskou tečkou. Na její naškrábání krásně využijete speciální škrabku z našeho Tipu.

Tip:
Dezert bude ještě vláčnější a šťavnatější, zabalíte-li ho hned po upečení do alobalu. Do těsta za stejným účelem můžete přidat i půl sklenky mléka, ve kterém také můžete namočit strouhaný kokos. Nemáte-li rádi kokos, nahraďte ho strouhaným jablkem.

Pokud jste upekli vyšší tvar, můžete dezert nejen krémem potřít, ale také rozkrojit a naplnit. V tom případě ho připravte dvojnásobné množství.

Tajemství tvaru
Změňte způsob krájení a uvidíte, jak karotka všem zachutná! Nepotřebujete k tomu nic víc než obyčejnou škrabku na brambory. Vypadnou z ní průsvitné křehké plátky, které zazáří jako v našem salátu s česnekem. Pomocí ostrého nože zase vyrobíte roztomilé sirky. Bude jim to slušet v jarních polévkách. Chcete-li vypadat, že se vyznáte, říkejte jim ,julienne‘.


Fotky receptu Šťavnatý karotkový dortík:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Šťavnatý karotkový dortík
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !