Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 08.05. 2024
Dnes má svátek všichni osvobození
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Štědrovečerní krocan

fotka Štědrovečerní krocan
Vložil:
Porcí:10
Doba přípravy: 180 min
Hodnocení:  ++++______
Počet hodnocení: 8

Použité suroviny receptu Štědrovečerní krocan:

1 krocan  | 500 g vepřové sekané  | 6 plátků plátků slaniny na kostičky nakrájené  | 6 tenkých plátků slaniny  | 1/2 šálku uvařené šunky nakrájené na kostičky  | 3 najemno pokrájené stroužky česneku  | 1 cibule pokrájená na kostičky  | 1 větší kořen celeru na kostičky pokrájet  | 1/2 šálku oloupaných a nasekaných mandlí  | 4 jablka oloupaná a nakrájená na kostičky  | 1/2 šálku rozinek  | 1/2 šálku bílého vína  | 1/2 šálku majoránky  |  sůl  |  pepř  |  olej

Postup přípravy receptu Štědrovečerní krocan:

Krocana důkladně omyjeme z vnějšku i vnitřku a za použití kuchyňského papíru dobře usušíme, opepříme a osolíme. V hlubší pánvi krátce orestujeme a poté přidáme česnek. Vložíme taktéž na kousky nakrájenou slaninu i sekanou a vše důkladně opečeme.
Následně přidáme šunku, nasekané mandle, rozinky, majoránku, jablka a celer. Vše důkladně promícháme a necháme vařit při nižší teplotě tak dlouho až suroviny zcela pustí vodu. Mexické hospodyňky přidávají navíc ještě nakrájené sušené švestky.
Do krocana napustíme po celé jeho ploše injekční jehlou bílé víno. Krocana naplníme směsí z pánve, a zašijeme vlněným vláknem. Křídla pevně připevníme. Nakonec krocaní kůži dle chuti okořeníme a dokola obložíme plátky slaniny. Krocana vložíme do předehřáté trouby (175 °C) na plech hrudí nahoru. Předtím jej však ještě zabalíme do aluminiové fólie, kterou odstraníme krátce před koncem pečení. Krocana pečeme alespoň 5 hodin (na 1 kg/1hod.). Po odstranění fólie jej polijeme vypečenou šťávou a necháme ještě 10 - 15 minut péct do získání zlaté barvy.



Fotky receptu Štědrovečerní krocan:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Štědrovečerní krocan
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !