500 g štiky
| 100 ml suchého bílého vína
| 100 ml kuřecího vývaru
| 1 lžíce citronové šťavy
| 1 lžíce másla
| 1 lžíce hladké mouky
| 200 ml mléka
| 1 lžička oleje
| sůl, pepř
Postup přípravy receptu Štika Veronika:
Rybu položíme do olejem vymazané zapékací misky z varného skla. Posypeme pepřem a posolíme. V misce smícháme víno, vývar a citrónovou šťávu a směs nalijeme na rybu. Misku přikryjeme a pečeme 15 minut v troubě vyhřáté na 180°C. Na menší pánvičce rozehřejeme máslo, odstraníme z ohně a vmícháme mouku. Přidáme mléko a znova dáme na mírný plamen. Za stálého míchání vaříme až směs zhoustne a zjemní. Směs nalijeme na rybu a pečeme v troubě ještě dalších 5 minut nebo až omáčka zhnědne. Příloha: vařené brambory.
Fotky receptu Štika Veronika:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!