Vložil: | Janiczka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Treska v hořčicové omáčce s máslem:
800 g filé z tresky
| 1 citrón-šťáva
| 1 lžíce mouky
| 1 lžíce másla
| 1/4 l mléka
| 2 lžíce jemné hořčice
| 1/2 lžičky soli
| špetka pepře
| špetka strouhaného muškátového oříšku
| 1 lžíce nasekané zelené petrželky
| 1 lžíčka papriky
| 1 lžíce másla
| máslo na vymazání formy
Postup přípravy receptu Treska v hořčicové omáčce s máslem:
Troubu vyhřejeme na 220 stupňů. Filé opláchneme studenou vodou, osušíme a pokapeme citrónovou šťávou. Ohnivzdornou misku vymažeme máslem. V rozpuštěném másle osmažíme mouku do zlatova, za stálého míchání přiléváme mléko a několik minut vaříme. Omáčku ochutíme hořčicí, solí a pepřem, muškátem a petrželkou. Rybí filé z obou stran osolíme, vložíme do ohnivzdorné misky a posypeme paprikou. Na rybu nalijeme omáčku a rozložíme kousky másla. Pečeme asi 15 minut. Podle chuti ozdobíme kolečky citrónu a zelenou petrželkou.
Fotky receptu Treska v hořčicové omáčce s máslem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!