Vložil: | Torta |
Porcí: | 8 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Třešnová bublanina po francouzsku :
450 g zralých třešní
| 2 lžíce Kirsch brandy, nebo 1 lžíce citronové šťávy
| 1 lžíce práškového cukru
| 3 lžíce mouky
| 3 lžíce krystalového cukru
| 3/4 hrnku mléka, nebo polotučné smetany
| 2 vejce
| z 1/2 citronu kůra
| 1 špetka čerstvě postrouhaného oříšku
| 1/4 lžičky vanilkového výtažku
Postup přípravy receptu Třešnová bublanina po francouzsku :
Jestli chcete, tak vypeckovat třešně, smíchat je s Kirschem a mletým cukrem a nechat je stát po 1-2 hodiny.
Předehřát troubu na 190°C. Hodně vymazat mělkou zapékací misku máslem.
Dát mouku do mísy, přidat cukr a pomalu metlou zašlehat mléko, až je vše hladké. Přidat vejce, citronovou kůru, oříšek, vanilku a dobře našlehat.
Rozdělit třešně na dno misky a polít je těstíčkem. Péct po 45 min. až okraje se nafouknou. Podávat teplé.
Můžeme použít i jiného ovoce, jako např. meruňky, ale také zavařeného ovoce.
Fotky receptu Třešnová bublanina po francouzsku :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!