Postup přípravy receptu Tvarohový dort s jahodami:
Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Pak lehce vmícháme mouku s kypřícím práškem a nakonec přimícháme olej. Kulatou dortovou formu o průměru 28 cm vymažeme tukem a vysypeme moukou, vlijeme do ní připravené ušlehané těsto a pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 160 °C asi 40 minut. Po upečení překryjeme utěrkou a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme tvarohovou náplň - smícháme tvaroh s polovinou moučkového cukru, vanilkovým cukrem, citrónovou šťávou a nastrouhanou citrónovou kůrou. Máslo vyšleháme se zbytkem moučkového cukru a část si odložíme na potření obvodu dortu. Zbytek másla vmícháme do tvarohu. Vzniklý krém rozetřeme na korpus a necháme v chladničce ztuhnout asi 2 hodiny. Nakonec na povrch narovnáme pokrájené jahody, přelijeme je uvařeným želé, které připravíme podle návodu na obalu. Dáme znovu do chladničky ztuhnout, pak sundáme dortovou formu a obvod dortu potřeme máslovým krémem a obalíme praženými mandlovými lupínky, nebo kokosem.