Použité suroviny receptu Vánoční kapr s jemnou omáčkou:
1 celý kapr
| sůl
| 40 g celeru
| 40 g petržele
| 40 g mrkve
| 30 g cibule
| 2,5 dcl octa
| nové koření
| celý pepř
| bobkový list
| 4 žloutky
| 40 g tuku
| 1 citrón
Postup přípravy receptu Vánoční kapr s jemnou omáčkou:
Do 1,5 litru vařící vody vložíme zeleninu, koření a sůl a asi 30 minut vaříme. Do vařící rybí várky vložíme naporcovaného kapru a krátce povaříme (aby se maso nerozpadlo), max. 15 minut. Kapra vyjmeme, přecedíme vývar a 2 dcl nalijeme do nového hrnce. Přidáme žloutky a šleháme na vodní lázni do zhoustnutí. Vařenou zeleninu pokrájíme a vložíme do vzniklé omáčky, dochutíme solí a citrónovou šťávou.
Fotky receptu Vánoční kapr s jemnou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!