Postup přípravy receptu Perníkový vánoční stromeček:
Plech vymažeme máslem. Máslo, med, cukr, perníkové koření promícháme, za stálého míchání ohříváme, dokud se cukr nerozpustí. Mouku, kakao, prášek do pečiva a sůl dáme na vál, přidáme vejce, medovou směs a vypracujeme těsto, které necháme přes noc odpočinout při pokojové teplotě. Z lepenky si vystříhneme šablony na 9 hvězd o průměru 5 až 15 cm a na 7 koleček o průměru 3 cm. Troubu vyhřejeme na 200 stupňů. Těsto vyválíme na tloušťku 1/2 cm a vykrájíme hvězdy a kolečka. Pečeme je asi 10 minut na prostřední příčce trouby. Ještě horké sundáme z plechu a necháme vystydnout. Bílek s cukrem utřeme na hustou směs. Mezi hvězdy položíme jedno kolečko a slepíme cukrovou hmotou. Nejmenší hvězdu připevníme kolmo k ostatním hvězdám na vrch stromečku. Stromek lehce posypeme zbylým práškovým cukrem a svíčky připevníme cukrovou polevou na vyčnívající cípy hvězd.