Použité suroviny receptu Vařený kapr se zeleninovou omáčkou s křenem:
6 porcí kapra /lysec/
| 1,5 l vody
| 15 pepřů
| 2 lžíce másla
| 1 petržel
| 50 g cibule
| 5 nových koření
| 2 mrkve
| 1/4 celeru
| 2 bobk. listy
| 3 lžíce octa
| petrželka
| vývar
| smet. křen
| sůl
Postup přípravy receptu Vařený kapr se zeleninovou omáčkou s křenem:
Kořenovou zeleninu nakrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme na kostičky. Porce vykuchaného kapra očistíme, omyjeme a osolíme.
Vodu promícháme s octem, solí a kořením. Přivedeme k varu, vložíme kořenovou zeleninu, cibuli a necháme asi 25 minut vařit. Potom do vývaru vložíme porce kapra , snížíme teplotu a vaříme zvolna asi 18 minut. Měkkou rybu opatrně vyjmeme a necháme okapat. Vývar přecedíme, koření odstraníme a zeleninu rozmixujeme.
Nyní rozmixovanou zeleninu zjemníme máslem a podle potřeby naředíme vývarem a dochutíme solí a pepřem. Do omáčky vložíme porce kapra a necháme je prohřát.
Fotky receptu Vařený kapr se zeleninovou omáčkou s křenem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!