Tipy na dekorace pro krásnější podzim a zimuTipy na dekorace pro krásnější podzim a zimu Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.12. 2025
Dnes má svátek Ester
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ryba nadívaná limetkami a bylinkami pečená v kapse

fotka Ryba nadívaná limetkami a bylinkami pečená v kapse
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 40 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 18

Použité suroviny receptu Ryba nadívaná limetkami a bylinkami pečená v kapse:

1 ryba  | 5 naloženích limetek  | 4 cibule  | 2 bobkové listy  | 2 lžíce koriandru  |  pažitka, bazalka  | 1/2 kg brambor  |  čerstvý kopr  | 10 dkg másla  |  olej  | 1 kostka Maggi bylinky česnek a petržel

Postup přípravy receptu Ryba nadívaná limetkami a bylinkami pečená v kapse:

Rybu očistíme a po obou bocích ryby provedeme několik ne příliš hlubokých zářezů. Vezmeme hrstku soli a pepře a vetřeme ji do vytvořených zářezů na obou stranách.

Do břišního otvoru ryby nacpeme limetky nasekané na měsíčky, posekanou cibuli, pak přidáme bobkový list, pažitku a jemně nasekanou bazalku.

Celou rybu pak položíme na přeložený alobal, obložíme jí zbytkem náplně, alobal pevně uzavřeme a dáme péci do trouby při teplotě cca 180°C přibližně 20 minut.

Hotovou rybu pokapeme olivovým olejem a šťávou z naložených limetek. Ryba nejlépe chutná s pečenými brambory s koprem nebo bílým pečivem, trhaným salátem a bílým vínem.

Tato úprava ryby je velice šetrná, protože pokrm zůstane celý, nepoškozený. Jídlo si tak uchová nejen báječné aroma a chuť, ale i minerály a vitamíny.

Příprava brambor:
Brambory očistíme tvrdým kartáčkem a uvaříme je ve slané vodě. Na másle rozpustíme kostku MAGGI bylinky česnek a petržel. Z čerstvého kopru natrháme jemné lístky, nasekáme je nadrobno a smícháme je ve větší misce s ochuceným máslem, olivovým olejem, citrónovou šťávou, solí a pepřem.

Teplé uvařené brambory vložíme do mísy ke směsi a promícháme.


Fotky receptu Ryba nadívaná limetkami a bylinkami pečená v kapse:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Ryba nadívaná limetkami a bylinkami
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Náš tip


Další tipy


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !