8 vajec natvrdo
| 3 cibule na proužky
| 100 g másla
| 200 ml smetany
| 1 lžíce pologrubé mouky
| 1 masox
| - sůl
Postup přípravy receptu Vejce v cibulové omáčce:
Nakrájenou cibuli vložíme na rozehřáté máslo a mírně ponecháme až se všechno máslo vsákne. Cibuli poprášíme moukou a zasmahneme. Po částech přidáváme smetanu a omáčku za stálého míchání zahříváme, ale už nevaříme. Podle požadovaného množství omáčky a hustoty vmícháme vývar z kostky a podle chuti dosolíme. Vejce uvařené natvrdo oloupeme a nakrájíme na plátky, které vložíme do talířů. Zalijeme omáčkou a můžeme pokrm doplnit vařenými brambory.
Fotky receptu Vejce v cibulové omáčce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!