Použité suroviny receptu Velikonoční beránek v čokoládovém kabátku:
150 g hladké mouky
| 130 g cukru krystal
| 100 g rozinek
| 1/2 dcl vody
| 1/2 dcl oleje
| 30 g 100% tuku
| 20 g hrubé mouky na vysypání formy
| 20 g másla na vymazání formy
| 4 ks vajec
| 1/2 kypřícího prášku do pečiva
| 1 tabulka bílé čokolády
| 1 tabulka čokolády na vaření
Postup přípravy receptu Velikonoční beránek v čokoládovém kabátku:
Vyšleháme cukr s vejci do husté pěny, přidáme vodu a znovu vyšleháme. Poté začneme pomalu míchat, přidáme hladkou mouku a kypřící prášek do pečiva. Přilijeme olej, přidáme rozinky a stále pomalu mícháme do stejnorodé hmoty. Hmotu nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy a pečeme ve vyhřáté troubě 25 minut na 180 stupňů Celsia. Tmavou čokoládu a 15g 100% tuku rozehřejeme ve vodní lázni. Totéž uděláme i s bílou čokoládou a dvoubarevně dozdobíme beránka dle vlastní fantazie.
Fotky receptu Velikonoční beránek v čokoládovém kabátku: