500 g vepř. masa
| 500 g špekáčků
| 300 g slaniny
| 500 g cibule
| 5 lžic medu
| 5 lžic sojové omáčky
| 2 lžíce solamylu /rozmíchanýc ve 4 lžících vody a lžičkou cukru moučka/
| 300 ml oleje
| 2 grilov. koření
| 3 str. česneku
| pepř
| špejle
Postup přípravy receptu Vepřové medové špízy:
Maso nakrájíme na kostičky spolu se špekáčky, cibulí i slaninou a střídavě napícháme na špejle. Připravíme marinádu smícháním všech surovin, které pořádně vyšleháme. Poté natřeme špízy marinádou a necháme alespoň 5 hodin odležet v chladu. Grilujeme mírně, aby se sladký med nespálil, potíráme v průběhu grilování, vznikne nám tak křupavá medová krusta na špízech.
Fotky receptu Vepřové medové špízy:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!