Použité suroviny receptu Veselí andílci na báječných vanilkových muffinech:
Těsto:
| dle potřeby: máslo a hrubou moku do formy
| 150 g krupicového cukru
| 2 vejce
| 200 g hladké mouky
| 1 vanilkový cukr
| 75 g zakysané smetany
| 125 ml oleje
| 1 lžičku prášku do pečiva
| 1 špetku soli
| Na dohotovení:
| 1 bílek
| 150 g moučkového cukru
| dle obliby: ruzné druhy cukrářského zdobení
| 200 g marcipánu
Postup přípravy receptu Veselí andílci na báječných vanilkových muffinech:
Obě vejce vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do husté pěny. Zlehka přimícháme zakysanou smetanu s olejem a hladkou mouku promísenou se solí a práškem do pečiva. Mističky ve formě na muffiny vymažeme, vysypeme a z poloviny naplníme těstem. Formu vložíme do předehřáté trouby a muffiny při 180 stupních pečeme asi 20 minut. Hotové je necháme vychladnout na kovové mřížce. Z bílku a moučkového cukru utřeme lesklou polevu. Z marcipánu pak vymodelujeme kuličky. Vychladlé muffiny přestříkáme pomocí cukrářského sáčku uprostřed polevou a přilepíme na ně marcipánové kuličky. Hlavičky andílku dozdobíme dle fantazie cukrářskými ozdobami.
Fotky receptu Veselí andílci na báječných vanilkových muffinech:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!