Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Větrníky s hroznovým vínem

fotka Větrníky s hroznovým vínem
Vložil:
Porcí:8
Doba přípravy: 75 min
Hodnocení:  +++_______
Počet hodnocení: 12

Použité suroviny receptu Větrníky s hroznovým vínem :

75 g másla  | 4 – 5 ks vajec  | 250 ml vody  | 150 g hladké mouky  | 1 rovná lžička prášku do pečiva  | 30 g solamylu  | Náplň:  | 60 ml vaječného koňaku  | 500 ml smetany ke šlehání  | 300 g světlého a tmavého hroznového vína  | 2 ks ztužovače šlehačky  | 40 g moučkového cukru

Postup přípravy receptu Větrníky s hroznovým vínem :

V misce promícháme hladkou mouku se solamylem. Vodu vlijeme do kastrolu, přidáme máslo a vše přivedeme k varu, odstavíme ze zdroje tepla a ihned vmícháme mouku se solamylem. Vznikne hutný, kompaktní bochánek těsta. Kastrolek vrátíme na zdroj tepla, zahřejeme a asi jednu minutu za stálého a intenzivního míchání tzv. odpalujeme. Poté těsto vyklopíme do misky a necháme trochu vychladnout. Postupně k němu vešleháváme jedno vejce za druhým a nakonec přidáme a zapracujeme prášek do pečiva.
Plech na pečení vyložíme papírem na pečení, který potřeme lehce tukem. Troubu si rozehřejeme na 200 až 220 stupňů C. Těsto vložíme do cukrářského sáčku s ozdobnou koncovkou a na plechu vytvoříme asi 14 kopečků. Vložíme do rozpálené trouby a prvních 15 minut pečení troubu neotevíráme, aby se těsto nesrazilo. Celková doba pečení je asi 25 až 30 minut. Po vyjmutí z trouby (a částečném zchladnutí) rozkrojíme větrníky podélně velmi ostrým nožem a necháme vychladnout.
Zatím se věnujeme přípravě náplně. Omyté hroznové víno samozřejmě necháme okapat, každou kuličko rozkrojíme na polovinu a odstraníme pecičky. Smetanu ušleháme se ztužovačem a rozdělíme na dva díly. Do jednoho vmícháme vaječný koňak. Na spodní část zchladlých korpusů na větrníky nastříkáme šlehačku s koňakem, ozdobíme hroznovým vínem, doplníme bílou šlehačkou a přiklopíme vrchní část větrníku. Před podáváním necháme vychladit.



Fotky receptu Větrníky s hroznovým vínem :

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Větrníky s hroznovým vínem
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !