Použité suroviny receptu Větrníky s malinovým krémem:
100 g másla
| špetka soli
| 250 g hrubé mouky
| 5 - 6 vajec
| 5 plátků želatiny
| 300 g malin
| 100 g 100 g
| 500 ml smetany ozdoba
| 2 lžíce moučkového cukru
Postup přípravy receptu Větrníky s malinovým krémem:
250 ml vody svaříme s máslem a solí. Vsypeme mouku a mícháme tak dlouho, až nám z těsta vznikne lesklá hrouda, do které postupně zamícháme vejce. Troubu vyhřejeme na 225 °C. Těstem naplníme cukrářský sáček. Na plech nastříkáme 12 kopečků. Pečeme asi 25 min. Po vyjmutí z trouby větrníky okamžitě vodorovně překrojíme. Větrníky okamžitě po upečení překrojíme nebo přestříhneme. Želatinu dáme nabobtnat. Maliny přebereme, 200 g dáme stranou. Zbytek smícháme s cukrem a propasírujeme. Želatinu rozpustíme a vmícháme do pyré. 40 min. chladíme. Smetanu ušleháme a vmícháme do želírovacího pyré. Na spodní díly větrníků rozdělíme krém a na něj maliny. Přiklopíme vrchní díl a posypeme moučkovým cukrem. Tip: Odpalované těsto bude vzdušnější, když při pečení postavíme na dno trouby ohnivzdornou misku s vodou.
Fotky receptu Větrníky s malinovým krémem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!