Použité suroviny receptu Zapečenec ze sójového masa:
30 dkg sójového masa (drtě či nudliček) namočeného ve vodě
| 15 dkg žampionů
| 1 starší housku
| 1 dcl mléka
| 2 vejce
| 3 stroužky česneku
| 1 rajský protlak
| špetka soli a pepře
| trochu másla
| špetka majoránky
Postup přípravy receptu Zapečenec ze sójového masa:
Očistěte houby, nakrájejte je na plátky a poduste ve vodě s trochou másla. V míse smíchejte sójové maso, lisovaný česnek, nakrájené houby, vejce a housku namočenou v mléce. Přidejte rajský protlak. Dochuťte solí, pepřem a majoránkou. Vymažte zapékací mísu a směs do ní urovnejte. Podle chuti můžete před dopečením posypat strouhaným sýrem.
Tip: Aby byl pokrm ještě chutnější, namáčejte sójový texturát ve vývaru či bujonu.
Fotky receptu Zapečenec ze sójového masa:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!