Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 18.05. 2024
Dnes má svátek Nataša
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Americké pikantní okurky

fotka Americké pikantní okurky
Vložil:
Porcí:8
Doba přípravy: 70 min
Hodnocení:  +_________
Počet hodnocení: 3

Použité suroviny receptu Americké pikantní okurky:

Na 3.6 litrů:  | 2 kg malých okurek, asi 8-12cm, květové konce odstraněné a propíchané špejlí  | 1-2 hrstě pfeferonek, propíchaných špejlí  | 1 velká hlava česneku oloupaná a na hrubo posekaná  | 250 ml na hrubo nastrouhaného čerstvého křenu  | 1 velká cibule nakrájená na 12 mm plátky  | 1 hrst okvětí kopru  | 2 lžíce na hrubo rozdrcených semínek koriandru  | 2 lžíce žlutých hořčičných semínek  | 1 lžíce celých pepřů  | 4 rozdrobené bobkové listy  | 1-2 hrstě listů z višňového stromu, nebo z dubu, dobře omyté  | 3 l vody  | 170 ml bílého octa  | 7 1/2 lžic hrubé nakládací soli

Postup přípravy receptu Americké pikantní okurky:

Ve velké míse smíchat okurky, pfeferonky, česnek, křen, cibuli, hořčičná semínka a semínka koriandru, pepře, bobkové listy a listí ze stromu. Vše dobře promíchat a nacpat do čtyřlitrového kameninového hrnce, nebo lahve se širokým otvorem.
Ve džbáně smíchat 4 l vody se solí, a míchat až se sůl rozpustí. Přidat ocet.
Přikrýt směs okurek malým talířkem a na něj položit umytý kámen, nebo něco těžkého. Přilít dostatečně nálevu tak, aby překrýval okurky o 5cm. Přikrýt vše čistou utěrkou a nechat stát při pokojové teplotě po 4-7dní. Dávat pozor, aby okurky byly stále ponořené. Každý 1-2 dny sebrat povrchní šum.
Okurky jsou hotové, když jejich venkovní barva je přibližně stejná jako vnitřní. Vydrží přikryté v chladničce po 1 měsíc, ale začnou měknout, aniž by jste přidali dostatečné množství listí.
Chcete-li osvěžit chuť nálevu, tak vše přecedit, vyhodit koření, přidat nové, svařit nálev a nechat ho vychlanout. Naskládat okurky a zeleninu zpět do lahvě a zalít je novým nálevem.




Fotky receptu Americké pikantní okurky:

Americké pikantní okurky
Fotky vložil: tvackova1 
Hodnocení receptu Americké pikantní okurky
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !