okvětní lístky z čerstvě natrhaných fialek bez zelených kalichů-lístků
| Na každý půllitr scezené šťávy:
| 0,5 kg cukru
| šťáva z 1 citronu
Postup přípravy receptu Fialková šťáva:
Okvětní lístky z fialek přebereme, zvadlé i zapomenuté zelené lístky odstraníme, dáme do skleněné nebo kameninové nádoby, zalijeme vařící vodou a necháme do druhého dne louhovat. Pak procedíme, na půl litru šťávy dáme půl kila cukru a šťávu z 1 citronu, povaříme, aby cukr zpěnil. Pak slijeme do malých skleniček se šroubovacím víčkem. Sterilizujeme 15 minut. Uložíme do chladu a temna.
Fotky receptu Fialková šťáva:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!