Postup přípravy receptu Angreštový rosol s rybízem:
Na 8 sklenic po 250 ml. Angrešt a rybíz omyjeme. Odstraníme stopky, okvětí a rybízové bobulky otrháme od střapin. Ovoce vložíme do hrnce a rozmačkáme. Výslednou směs podlijeme vodou, uvedme do varu. Na mírném ohni necháme probublávat zhruba 30 minut, dokud se sladké plody nerozvaří. Výslednou masu dáme do čistého plátěného sáčku, zavěsíme jej nad hrnec a necháme 3-4 minuty vykapat. Čirou šťávu odměříme: na každý 1 l počítáme 1 kg želírovacího cukru. Smícháme ji s cukrem a za stálého míchání pomalu vaříme. Utvoří-li se na povrchu pěna, opatrně ji sebereme lžičkou. Nakonec vše přivedeme k prudkému varu. Zhruba za 5-10 minut začne šťáva rosolovatět. Ihned ji nalijeme do teplých sklenic a uzavřeme.