Postup přípravy receptu Kiwi s paprikou:
Kiwi dejte do skleněné nebo porcelánové nádoby a smíchejte je s citronovou šťávou. Nechte marinovat 15 minut.
Paprikové lusky posypte solí a nechte stát rovněž 15 minut.
Ocet, med, cukr a koření dejte do hrnce z nerezu, přiveďte do varu a vařte prudkým varem asi 10 minut, až se tekutina částečně odpaří a zredukuje se na sirup.
Paprikové lusky opláchněte pod tekoucí vodou, dobře osušte a vložte je do vařícího sirupu. Snižte teplotu a vařte mírným varem 5 minut. Do sirupu přidejte kiwi a vařte dalších 5 minut.
Děrovanou naběračkou vyjmete kiwi a paprikové lusky ze sirupu a dejte je do vysterilizovaných sklenic. Sirup vařte prudkým varem ještě 5 minut, až se znovu zredukuje. Horký sirup nalejte na kiwi a lusky ve sklenicích a sklenice zavíčkujte.
Lze konzumovat uz po jednom týdnu ale vydrží víc než rok.
Asi 1,4-1,5 l.