400 g polohrubá mouka
| 150 g třtinový cukr
| 1 ks vanilkový cukr
| 150 ml mléko
| 150 ml šlehačka
| 100 ml olej
| 2 ks vejce
| 1 ks karamelový puding
| 1 ks kypřící prášek
| 1ks hořká čokoláda
| 1 lžíce máslo
| 2 lžíce voda
Postup přípravy receptu Bábovka plná karamelu:
Do rendlíku dáme lžíci másla a cukr, za stálého míchání necháme rozpustit. Poté přilijeme mléko - ne naráz! (přiléváme postupně), olej a šlehačku - nesmí být studená z lednice, jinak se srazí. Povaříme skoro do bodu varu a stáhneme. Do mísy si prosijeme mouku z kypřícím práškem a přidáme karamelový pudink. Tuto směs postupně přidáváme za stálého míchání, aby se nám nevytvořily hrudky do karamelového mléka. Poté přidáme dvě vejce - promícháme a nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové či jiné formy. Pečeme asi 15 minut při 200 °C a poté dopékáme asi 45 minut na 180 °C. Nad parou si rozpustíme čokoládu, do které jsme přidali máslo, vodu a citronovou šťávu. Přelijeme bábovku a necháme zaschnout.
Fotky receptu Bábovka plná karamelu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!