Postup přípravy receptu Banánový chlebíček s čokoládovo-cukrovou polevou :
Utřeme máslo, cukr, vejce, připravíme směs z rozmačkaných banánů, podmáslí, ořechů a rozinek, smícháme dohromady. Hladkou mouku smícháme s jedlou sodou a prosejeme do směsi. Pečeme v troubě (horkovzdušná 160 °C) a to 1:15 minut, ve formě biskupského chlebíčku. Formu vymažeme máslem, naspod dáme papír na pečení. Po vyndání necháme vychladnout.
Připravíme čokoládovou směs: v horké lázni smícháme kakao, máslo a cukr.
Cukrová směs: smícháme 50 g moučkového cukru se 2 lžícemi studené vody.
Chlebíček vyklopíme (jde to výborně) a pocákáme. Chlebíček je vláčný ještě za dva dny, i když tak dlouho vám ani nevydrží.