400g měkkého tvarohu
| 100g cukr moučka
| 3 vejce
| kůra z 1 citronu
| št'áva z půlky citronu
| 4lžíce škrobové moučky
| 1lžíce prášek do pečiva
| 4-5 hrušek
| 1lžíce cukru
| máslo na vymazání forny
Postup přípravy receptu Bernský hruškový nákyp:
1. Žloutky utřeme s tvarohem, cukrem a citrónovou kůrou do pěny, přidáme škrobovou moučku a kypřiči prášek.
2. Oloupané hrušky nakrájíme na jemné plátky a marinujeme je s cukrem a citrónovou šťávou. Potom je vpracujeme do těsta s tuhým sněhem.
3. Nákypovou formu vymažeme máslem, naplníme a pečeme v předehřáté troubě při střední teplotě 50-60 minut.
4. Místo hrušek můžeme použít i jiné ovoce, například švestky, meruňky apod.
Fotky receptu Bernský hruškový nákyp:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!