Bezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější receptyBezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Léto - čas jahodLéto - čas jahod Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 18.06. 2019
Dnes má svátek Milan
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Borůvkový koláč s pusinkami

fotka Borůvkový koláč s pusinkami
Vložil:
Porcí:12
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  +++-______
Počet hodnocení: 10

Použité suroviny receptu Borůvkový koláč s pusinkami:

175 g másla  | 150 g cukru  | 2 balení vanilkového cukru  | 2 ks vejce  | 300 g hladké mouky  | 3 lžičky kypřícího cukru  | 50 ml mléka  | 1 l čerstvých borůvek  | 100 g meruňkové marmelády  | 2 ks bílky  | 60 g cukru  | 30 g moučkového cukru  | 1 lžička pšeničného škrobu

Postup přípravy receptu Borůvkový koláč s pusinkami:

Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Vymažeme formu o průměru 26 cm.
V míse utřeme změklé máslo s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přišleháme obě vejce a ještě chvíli třeme.
Hladkou mouku smíchanou s kypřícím práškem prosejeme do mísy, přidáme utřenou směs, přilejeme mléko, promícháme a vypracujeme těsto. Formu naplníme těstem.
Čerstvé borůvky probereme, kompot scedíme, propláchneme, necháme okapat. Rozdělíme je na těsto. Okraje ponecháme volné. Koláč pečeme 45-50 minut, vyjmeme z trouby, uvolníme z formy a necháme vychladnout. Meruňkovou marmeládu prolisujeme přes síto a opatrně jí potřeme borůvkový povrch koláče.
Teplotu v troubě zvýšíme na 200 stupňů Celsia. Ušleháme bílky, přidáme cukr a škrobovou moučku a šleháme až vznikne tuhý sníh. Hmotou naplníme cukrářský sáček s hvězdicovou trubičkou a na koláč nastříkáme 12 růžic. Zapečeme na horní liště 5-8 minut.
Koláč vyjmeme a necháme vychladnout. Čerstvé borůvky opláchneme, přebereme a koláč jimi ozdobíme. Okraj posypeme moučkovým cukrem.
Přikrytý koláč pod poklopem či uzavřený v igelitovém sáčku vydrží i několik dní.
Místo čerstvých borůvek mužeme použít 2 sklenice kompotu.


Fotky receptu Borůvkový koláč s pusinkami:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Borůvkový koláč s pusinkami
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Přehledné srovnání bankovních i nebankovních půjček online na Usetreno.cz



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles