Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? 5 důvodů, proč nemůžete zhubnout5 důvodů, proč nemůžete zhubnout Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 300 skvělých výher
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 20.03. 2019
Dnes má svátek Světlana
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Borůvkový koláč s pusinkami

fotka Borůvkový koláč s pusinkami
Vložil:
Porcí:12
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  +++-______
Počet hodnocení: 10

Použité suroviny receptu Borůvkový koláč s pusinkami:

175 g másla  | 150 g cukru  | 2 balení vanilkového cukru  | 2 ks vejce  | 300 g hladké mouky  | 3 lžičky kypřícího cukru  | 50 ml mléka  | 1 l čerstvých borůvek  | 100 g meruňkové marmelády  | 2 ks bílky  | 60 g cukru  | 30 g moučkového cukru  | 1 lžička pšeničného škrobu

Postup přípravy receptu Borůvkový koláč s pusinkami:

Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Vymažeme formu o průměru 26 cm.
V míse utřeme změklé máslo s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přišleháme obě vejce a ještě chvíli třeme.
Hladkou mouku smíchanou s kypřícím práškem prosejeme do mísy, přidáme utřenou směs, přilejeme mléko, promícháme a vypracujeme těsto. Formu naplníme těstem.
Čerstvé borůvky probereme, kompot scedíme, propláchneme, necháme okapat. Rozdělíme je na těsto. Okraje ponecháme volné. Koláč pečeme 45-50 minut, vyjmeme z trouby, uvolníme z formy a necháme vychladnout. Meruňkovou marmeládu prolisujeme přes síto a opatrně jí potřeme borůvkový povrch koláče.
Teplotu v troubě zvýšíme na 200 stupňů Celsia. Ušleháme bílky, přidáme cukr a škrobovou moučku a šleháme až vznikne tuhý sníh. Hmotou naplníme cukrářský sáček s hvězdicovou trubičkou a na koláč nastříkáme 12 růžic. Zapečeme na horní liště 5-8 minut.
Koláč vyjmeme a necháme vychladnout. Čerstvé borůvky opláchneme, přebereme a koláč jimi ozdobíme. Okraj posypeme moučkovým cukrem.
Přikrytý koláč pod poklopem či uzavřený v igelitovém sáčku vydrží i několik dní.
Místo čerstvých borůvek mužeme použít 2 sklenice kompotu.


Fotky receptu Borůvkový koláč s pusinkami:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Borůvkový koláč s pusinkami
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles