Postup přípravy receptu Tvarohový dort s pomerančem :
Na piškotové těsto našleháme vejce, 3 lžíce horké vody, cukr a vanilkový cukr do bělavého krému. Smícháme mouku, škrobovou moučku a kypřící prášek, prosijeme na krém a zamícháme. Hmotou naplníme rozevírací formu o průměru cca 25 cm, na jejíž dno jsme položili papír na pečení, a povrch uhladíme. Pečeme v troubě 30 minut při 180 °C. Upečený piškot vyjmeme z trouby a opatrně překlopíme na mřížku. Papír na pečení odstraníme a piškot necháme vychladnout. Z korpusu odkrojíme vyklenutý povrch a vodorovně rozpůlíme tak, aby spodní plát zůstal tenčí. Silnější plát položíme na dortový podnos a ohradíme dortovým prstencem.
Dáme nabobtnat želatinu, z pomerančů vymačkáme šťávu a prohřejeme s cukrem a s vanilkovým cukrem. Želatinu vymačkáme a rozpustíme ve šťávě. Nízkotučný tvaroh vmícháme do směsi. Smetanu ušleháme a přimícháme do krému. Větší část krému naneseme na piškotový plát a uhladíme. Cukrářský sáček s hvězdicovou trubičkou naplníme zbývajícím krémem a na piškot nastříkáme 16 hvězdiček. Dort necháme ztuhnout v lednici. Vyjmeme a odstraníme dortový prstenec. Okraje dortu ozdobíme čokoládovými hoblinkami. Tennčí plát piškotu rozkrájíme na 16 dortových kousků a vějířovitě poklademe na hvězdičky. Dort posypeme moučkovým cukrem a podáváme.