Použité suroviny receptu Broskvový koláč s tvarohovou polevou:
Těsto:
| 140 g mouky
| 140 g tvarohu
| 140 g másla
| 1 sáček vanilkového cukru
| špetka prášku do pečiva
| špetka soli
| trochu másla pro formu
| trochu mouky ke zpracování
| 70 g broskve
| Tvarohový přeliv:
| 2 žloutky
| 250 g tvarohu
| 70 g medu
| 2 lžíce tuzemáku (rumu)
| 2 lžíce citrónové šťávy
| 2 lžíce mouky
| 2 bílky
Postup přípravy receptu Broskvový koláč s tvarohovou polevou:
Broskve omyjeme a nakrájíme na plátky. Potom je rozprostřeme na těsto a v předehřáté troubě při teplotě 180 °C asi 20 minut pečeme. Mezitím promícháme žloutky, tvaroh, med, tuzemák (rum) , citrónovou šťávu a mouku. Bílek hustě zpěníme a podtáhneme pod tvarohovou masu. Po 20 minutách přelijeme přes broskvový koláč a při stejné teplotě (180 °C) pečeme dalších 40 minut.
Fotky receptu Broskvový koláč s tvarohovou polevou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!