Použité suroviny receptu Čatní ze zelených rajských jablíček:
1.35 kg zelených tvrdých rajčat bez skvrn
| 4 velká, zelená jablka
| 3 velké cibule, oloupané
| 175 g hrozinek
| 300 g Demerara cukru, hnědý cukr (před odstraněním melasy)
| 2 lžíce bíleho cukru
| 1 1/2 lžičky pomletého zázvoru
| 1 lžička kayenského pepře
| 1 1/2 lžic soli
| 700 ml octa
Postup přípravy receptu Čatní ze zelených rajských jablíček:
Očistit rajčata, oloupat a nakrájet cibuli a jablka.
Vložit všechny ingredience do těžkého kastrolu a přivéct do varu. Snížit teplotu a pomalu dusit po 2-3 hodiny, až je vše hodně měkké. Často zamíchat.
Přendat do čistých, nahřátých skleniček, uzavřít je a označit nálepkou.
Fotky receptu Čatní ze zelených rajských jablíček:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!