1 kg celeru nakrájeného na tenké plátky
| 2 rajčata na kostky
| 1 zelená paprika nakrájená na kousky
| 1 cibule rozpůlená a nakrájená na plátky
| 1 stroužek česneku (rozdrcený)
| 2 lžíce oleje
| 3 lžíce másla
| 1 lžička bazalky
| lžíce hladké mouky
| 250 ml kuřecího vývaru
| špetka soli a pepře
Postup přípravy receptu Celer po maďarsku:
V hrnci rozehřejeme 1 lžíci másla a olej. Přidáme cibuli a papriku a na mírném plameni uvaříme doměkka. Přidáme rajčata, česnek a bazalku. Posolíme a opepříme a směs dáme na stranu. Pekáč vymažeme máslem, na dno dáme nakrájený celer, posolíme a popepříme a posypeme hladkou moukou. Polijeme vývarem a navrch dáme směs rajčat. Přidáme zbytek másla, přikryjeme a pečeme v troubě při 180°C 50 minut. Odkryjeme a pečeme dalších 10 minut.
Fotky receptu Celer po maďarsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!