200 ml mléka
| 150 ml oleje
| 10 lžiček cukru krupice
| citronová kůra
| 1 vejce
| 500 g celozrnné hladké mouky
| půl kostky čerstvého droždí
| na náplň
| 1 kelímek kysané smetany
| 1lžíce cukru krupice
| přepůlené jahody
| vypeckované třešně
| na žmolenku
| hrst polohrubá mouka
| plátek másla
| hrst cukru
| půl sáčku prášku do pečiva
Postup přípravy receptu Celozrnné koláčky:
Ingredience na těsto dát v daném pořadí do DP a zapnout program Těsto.
Hotové vykynuté těsto rozválet na 1 cm a pomocí skleničky vykrájet kolečka. Dát na plech a nechat jim 5 minut. Potom dnem menší skleničky nebo závažíčkem vytlačit do každého kolečka prostor pro náplň.
Do ní dát 1 čajovou lžičku kysané smetany s cukrem a na ní půlku jahody a vypeckované třešně. Pomazat kraje rozšlehaným vajíčkem.
Posypat žmolenkou a dát na cca 160°C péct asi 15 min, podle trouby.