Použité suroviny receptu Červená řepa s cuketou a křenem:
1/2 cukety
| 1/2 červené řepy
| na 1 kg řepy asi 50 g křenu
| nálev:
| 1,75 l vody
| 6 dl 8% octa
| 200 g cukru
| 60 g soli
| dle chuti: fenykl a anýz
Postup přípravy receptu Červená řepa s cuketou a křenem:
Bulvy červené řepy uvaříme doměkka, sloupneme a nakrájíme nebo nastrouháme na hrubém struhadle na nudličky. Cukety oloupeme a stejným způsobem nakrájíme nebo nastrouháme.
Do sklenic napěchujeme řepu, zasypeme cuketou, lžící křenu a zmáčkneme asi 1 cm od okraje sklenice. Zalijeme silným svařeným vývarem, přecezeným, zavíčkujeme a sterilizujeme při 90°C asi 25 minut.