Vložil: | Lemurka |
Porcí: | 2 |
Doba přípravy: | 80 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Dušený pstruh s vínem na zelenině:
1 ks pstruha
| 1 ks cibule (nakrájená nadrobno)
| 1 ks zelené papriky (bez jader,na proužky)
| 2 ks mrkve (očištěné, na kolečka)
| 150 g konzervované kukuřice
| 250 ml bílého vína
| 1 ks bobkového listu
| 2 lžíce hladké mouky
| 4 lžíce oleje
| 1 špetku mletého pepře
| 150 ml vody, sůl dle chuti
| 1-2 lžíce sekané petrželky
Postup přípravy receptu Dušený pstruh s vínem na zelenině:
Na pánvi rozpálíme olej, přidáme nakrájenou cibuli, papriku a 30 vteřin opékáme. Pak přidáme nakrájenou mrkev, mouku, bobkový list, sůl, mletý pepř, promícháme, zalijeme vínem smíchaným s vodou a uvedeme do varu. Ohen zmírníme, vložíme porce ryby a pod pokličkou dusíme doměkka. Nakonec přidáme scezenou kukuřici a dusíme 2-3 minuty. Ozdobíme sekanou petrželkou.
Fotky receptu Dušený pstruh s vínem na zelenině:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!