Použité suroviny receptu Filety z jazyka v pažitkové omáčce:
8 filetů z jazyka
| 2 lžíce másla
| 1 cibule
| 200 ml bílého vína
| 200 g smetany
| 2 svazky pažitky
| citrónová šťáva
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Filety z jazyka v pažitkové omáčce:
Máslo rozpustíme v široké pánvi s vyšším okrajem a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Podlijeme bílým vínem a zredukujeme přibližně na třetinu. Přidáme smetanu a zredukujeme omáčku téměř na polovinu, až získá krémovou konzistenci, pak vmícháme nadrobno nasekanou pažitku a omáčku dochutíme solí a pepřem. Filety z jazyka pokapeme citrónovou šťávou, lehce je osolíme a opepříme. Vložíme je do pažitkové omáčky a na mírném ohni necháme 4-5 minut táhnout.
Fotky receptu Filety z jazyka v pažitkové omáčce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!