1 větší sklenice kompotovaného ovoce (švestky, třešně, jablka, hrušky, ale nejlepší jsou meruňky)
| 2 a 2/3 hrnku polohrubé mouky
| 1 prášek do pečiva
| 1 hrnek moučkového cukru
| 2 vejce
| 5 lžic rozehřátého másla nebo slunečnicového oleje
Postup přípravy receptu Fofr koláč z kompotu :
Kompot dáme okapat, ovoce vypeckujeme a trochu pokrájíme. Šťávu z kompotu případně doplníme vodou na 1/4 l. Pak všechno najednou smícháme v míse, nic nešlehám ani nedělám sníh. Naleju těsto na plech vyložený papírem na pečení a upeču.
Tento koláč patří mezi ty, jimž říkám "za 5 minut v troubě" :-)
Fotky receptu Fofr koláč z kompotu :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!