Postup přípravy receptu Francouzský jablkový koláč:
Jablka oloupejte, rozkrojte a vyjadřincujte, pokapejte štávou z citronu. Do kulaté pečící misky o průměru cca 18 až 20 cm vložte máslo a med a společně rozehřejte, jakmile se vše spojí, tak na tuto směs pokládejte jablka rozkrojenou plochou nahoru a asi 5 až 7 minut lehce, na mírném plameni poduste.
Lístkové těsto rozválejte na silnější placku a přiklopte natěsno pečící misku, utěsněte po obvodu a přebytečné těsto odřízněte. V předehřáté troubě pečeme cca 20 minut při teplotě 200 stupňů Celsia. Po upečení překlopte na vyhřátý talíř těstem dolů, necháme koláč chvilku odpočinout a podáváme ještě teplý popřípadě vlažný.
Už tak skvělý výsledek můžeme vylepšit plátky upražených loupaných mandlí nebo pistácií, kopečkem vanilkové zmrzliny, popřípadě pusinkou lehce našlehané smetany.