Použité suroviny receptu Grilované filety se salátem a česnekovou kaší:
1/2 kg neloupaných krevet
| 2 stroužky ze dvou paliček česneku
| špetku kari
| 2 lžíce olivového oleje
| svazek salátu rukola
| sůl
| pepř
| 100 ml mléka
| Na zakapání:
| 2 lžíce extra panenského olivového oleje
| 2 lžíce octa balsamico
| sůl podle chuti
Postup přípravy receptu Grilované filety se salátem a česnekovou kaší:
Krevety oloupejte tak, aby schránka zůstala jenom na hlavičce a na posledním dílku ocasu. Osolte je, přidejte kari a zalijte olivovým olejem. Nechte v lednici nejméně dvě hodiny marinovat.
Do rendlíku nalijte mléko, přihoďte česnek a na mírném plameni ho vařte, dokud nezměkne (trvá to tak čtvrt hodiny). Pak směs propasírujte přes jemný cedník a osolte.
Krevety vyndejte z oleje, opepřete a případně dosolte. Potom je zprudka opečte na pánvi.
Rukolu opláchněte pod proudem tekoucí vody a pokapejte panenským olivovým olejem i balsamikovým octem. Salátové lístky naaranžujte na talíř, vedle nich dejte nok z česnekové kaše a na něj umístěte krevetu. Dozdobte kapkami olivového oleje a octa.
Fotky receptu Grilované filety se salátem a česnekovou kaší:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!