1/2 kg oloupaná jablka
| 20 dkg moučkový cukr
| 30 dkg hrubá mouka
| 2 ks vejce
| 1 ks prášek do pečiva
| na polevu:
| 10 dkg čokoláda na vaření
| 5 dkg ztužený tuk
Postup přípravy receptu Jablkový moučník:
Oloupaná jablka nastrouháme na hrubší nudličky. V míse smícháme jablka, mouku, cukr, prášek do pečiva a vejce. Hmotu nalijeme do máslem vymaštěného a moukou vysypaného plechu a dáme do mírně předehřáté trouby. Při teplotě 140-180 C pečeme do růžova, což trvá asi 3/4 hodiny. Prochladlý moučník vyklopíme a necháme ho úplně vystydnout. Studený poléváme čokoládovou polevou. Po ztuhnutí polevy nakrájíme na 16 kousků a před podáváním můžeme zdobit šlehačkou a ovocem.
Příprava polevy: Čokoládu rozlámeme a spolu se ztuženým tukem rozpustíme ve vodní lázni.