Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Výherní anketa
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 15.10. 2018
Dnes má svátek Tereza
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Jablkový páj z lineckého těsta

fotka Jablkový páj z lineckého těsta
Vložil:
Porcí:8
Doba přípravy: 120 min
Hodnocení:  +++_______
Počet hodnocení: 10

Použité suroviny receptu Jablkový páj z lineckého těsta:

na potření:  | 5 lžic meruňková marmeláda  | náplň:  | 1 lžíce solamyl  | 1 lžička mletá skořice  | 800 g jablko  | 30 g kandovaný zázvor  | 1 ks citron  | 4 lžíce cukr moučka  | těsto:  | 3 lžíce cukr moučka  | 150 g máslo  | 250 g mouka  | 2 - 3 lžic voda

Postup přípravy receptu Jablkový páj z lineckého těsta:

Do másla vpracujeme cukr. Přidáme mouku a vodu a zpracujeme hladké linecké těsto, které necháme v lednici uležet.

Jalbka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na osminky a následně na tenké plátky. Citron důkladně vydrhneme kartáčkem pod teplou vodou a osušíme jej. Kůru z něj nastrouháme a vymačkáme šťávu. Šťávou přelijeme jablka a zasypeme je cukrem a skořicí. Zázvor nakrájíme nadrobno a přidáme k jablkům. Nakonec přidáme solamyl a vše opatrně promícháme.

Vytáhneme studené těsto z lednice a troubu rozehřejeme na 200°C. Těsto rozdělíme na menší a větší polovinu. Větší část těsta vyválíme na dostatečně velký plát, aby se vešel do koláčové formy. Formu vyložíme těstem, dno propícháme vidličkou a těsto, které přečnívá přes okraj odstraníme. Okraj můžeme potřít studenou vodou.

Zbylé těsto taktéž rozválíme na plát. Připravenou formu naplníme jablečnou náplní, přiklopíme plát těsta jako víko a okraje přitiskneme k sobě. Palce vytvarujeme "vlnitý" okraj. Přebytečné těsto opět odstraníme.

Zbytky těsta zpracujeme, vyválíme a vypracujeme ornamenty, kterými "poklici" koláče zdobíme. Nejdříve je potřeme studenou vodou. Pak teprve zdobíme. Před začátkem zdobení těsta vytvoříme otvor, aby mohla unikatá pára a koláč nepraskl. Ideální je střed.

Páj pečeme asi 45 minut.

Horký páj potřeme meruňkovou zavařeninou a můžeme podávat.



Fotky receptu Jablkový páj z lineckého těsta:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Jablkový páj z lineckého těsta
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !