6 ks vajec
| 240 g krupicového cukru
| 1/2 ks citron
| 220 g hrubé mouky
| trochu tuku na vymazání
| trochu mouka na vysypání formy
| 100 g silné černé kávy
| Krém: 250 g másla
| 250 g moučkového cukru
| 1 ks vanilkový cukr
| 250 g mandlí na ozdobu
Postup přípravy receptu Ježek:
Utřeme žloutky s cukrem a citronovou šťávou. Ušleháme pevný sníh a střídavě s moukou ho přidáváme ke žloutkové hmotě. Těsto urovnáme do vymazané a vysypané formy a v troubě vyhřáté na
200°C pečeme asi 45 minut.
Vychladlý korpus 2x rozkrojíme a pokropíme vychlazenou černou kávou. Utřeme krém a navršíme ho na placky. Sesadíme je a dort potřeme zbylým krémem. Naaranžujeme oloupané spařené pokrájené mandle jako bodliny.
Fotky receptu Ježek:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!