4 ks kapr - porce
| sardelová pasta
| citrónová šťáva
| 80 g máslo
| 4 ks uzená slanina - plátky
| 150 ml bílé víno
| sůl, pepř
Postup přípravy receptu Kapr ve slanině:
Omyté porce kapra osušíme utěrkou, mírně nařízneme a do řezu vymáčkneme trochu sardelové pasty. Pokapeme citrónovou šťávou a necháme asi 20 minut odležet. Jednotlivé porce potom osolíme, opepříme, zabalíme do tenkých plátků slaniny a upevníme párátkem.
Zapékací mísu nebo pekáček vymažeme máslem, vložíme do ní připravené porce kapra, podlijeme vínem a za častého přelévání vlastní šťávou pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut. Během pečení podle potřeby podléváme vínem.
Kapr ve slanině se podává s vařenými brambory nebo bramborovou kaší.
Fotky receptu Kapr ve slanině:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!