Použité suroviny receptu Kapr ve víně se žampiony:
6 porcí kapra
| citronová štáva
| 3 lžíce rostlinného oleje
| 80 g másla
| 300 g čerstvých žampionů
| 150 ml bílého vína
| sůl
| hladká mouka
Postup přípravy receptu Kapr ve víně se žampiony:
Očištěné porce kapra pokapeme citronovou šťávou a necháme 1/4 hodiny odležet. Pak je osolíme, poprášíme moukou, vložíme do pekáčku s rozehřátým olejem a polovinou dávky másla a pečeme. Po chvilce porce přelijeme vínem a vypečenou šťávou a dopečeme doměkka. Na zbylém másle podusíme žampiony pokrájené na plátky a ke konci pečení přidáme k porcím kapra. Podáváme se smaženými hranolky a zeleninovým salátem.
Fotky receptu Kapr ve víně se žampiony:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!