2 balíčky vanilkového pudinku
| 1 máslo
| 2-3 lžičky rozpustné kávy
| hrnek uvařené silné černé kávy
| cca 0,75 l mléka
| mletý cukr
| nasekané lískové oříšky
| šlehačka
| ztužovač do šlehačky
| trochu rumu
| podle potřeby 2-3 sáčky kulaté piškoty
Postup přípravy receptu Kávová Charlota:
Do mléka přidáme rozpustnou kávu a uvaříme se 2 bal. pudinku. Necháme vychladnout. Potom si rozšleháme máslo a zašleháme do něj po částech pudink, mletý cukr a trochu rumu dle chuti. Do dortové formy, kterou si vyložíme alobalem nebo mikrotenovou folií skládáme piškoty namočené v uvařené černé kávě, vyskládanou vrstvu vždy potřeme krémem. Můžeme udělat 4-5 vrstev podle velikosti formy. Končíme krémem. Dáme do ledničky nejlépe do druhého dne, aby se piškoty dobře proležely. Potom si ušleháme šlehačku se ztužovačem a natřeme ji nahoru. Ozdobit můžeme podle fantazie cukrářským zdobením - kávová zrna, či jen vidličkou udělat rýhy a pokapat čokoládovým topingem.
Fotky receptu Kávová Charlota:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!