125 g lučiny
| 125 g zakysané smetany
| 250 ml silné horké kávy k rozpuštění želatiny
| 20 g želatiny
| 70 g moučkového cukru
| 1 vanilkový cukr
| 1 a 1/2 balíčku dětských piškotů
| 1 šlehačka v prášku
| 1,5 dl mléka
| káva (vaječný koňak, rum apod.) k namáčení piškotů
| šlehačka na ozdobu
Postup přípravy receptu Kávový dort s lučinou:
Lučinu a zakysanou smetanu rozmícháme s moučkovým a vanilkovým cukrem. Želatinu rozmícháme v horké kávě, až se zcela rozpustí. Šlehačku ušleháme přesně podle návodu. Teplou želatinu zašleháme do rozmíchané lučiny a zakysané smetany a vmícháme ušlehanou šlehačku. Dortovou formu si předem vyložíme potravinářskou fólií. Dno pokryjeme piškoty máčenými v kávě (nebo v koňaku či rumu), pokryjeme krémem, který prokládáme zbývajícími piškoty. Vložíme do chladničky a necháme do druhého dne ztuhnout. Po ztuhnutí vyndáme z formy, papír nebo folii sejmeme a moučník ozdobíme šlehačkou. Dozdobit můžeme kakaem, strouhanou čokoládou, čokoládovými zrnky nebo pokapat vaječným koňakem.
Fotky receptu Kávový dort s lučinou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!